Leköszönt a Magyar Rezidens Szövetség elnöke

Leköszönt a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnöki tisztségéről Dénes Tamás.
MTI, 2015. november 24. kedd, 13:32
Fotó: Napi.hu

Dénes Tamás elmondta, az MRSZ hétfői tisztújító közgyűlésén jelentette be lemondását, az elnöki posztot Sipka Balázs tölti be a jövőben. A tisztújításon ugyan jelölték újra elnöknek, de ezt nem vállalta.

Arra a kérdésre, hogy megméretteti-e magát a Magyar Orvosi Kamara (MOK) különböző tisztségeire, Dénes Tamás elmondta, valóban jelölték a kamara elnöki, alelnöki, főtitkári és titkári pozícióira, amit elfogadott. Emlékeztetett arra, többször kinyilvánította, hogy nem kíván kamarai elnök lenni, de bízik abban, hogy a jövőben szorosabb együttműködést tud kialakítani a rezidensszövetség és a köztestület.

Közölte, "ha a Magyar Orvosi Kamara szükségét látja", akkor elvállalja a felkérést, mert számos olyan nézőpontot szeretne bevinni a kamarába, amelyet a rezidensszövetség eddig sikeresen képviselt. Ezek között említette a rezidensek 50 százalékos alapbéremelését és az ösztöndíjrendszert. Úgy vélte, az orvosi kamarának egyértelműen a szakmai érdekvédelmet kell erősítenie, hiszen az elfogadhatatlan, hogy a szakemberhiányt és a rossz munkakörülményeket a munkavállalókon kérjék számon, ezek ugyanis rendszerhibák. Ezekkel kapcsolatban a MOK-nak is határozottan fel kellene lépnie - mondta.

Dénes Tamás hozzátette, a kamarának nem gazdasági vállalkozásként, hanem szakmai érdekvédelemi szervezetként kell tevékenykednie, hiszen a fiatalok azt érzékelik, hogy nagy az elégedetlenség és az apátia a kamarával szemben. Elmondta azt is, úgy érzékelték, hogy egyelőre a kamarán belül nem tudtak érvényt szerezni a rezidensszövetség támogatottságának, például a szakorvosi tagozat létrehozására irányuló kezdeményezést is elutasította a MOK.

Dénes Tamás - aki két éven keresztül volt az MRSZ elnöke - úgy fogalmazott, az érdekvédelmi munkát nem fogja abbahagyni, azonban szakmai karrierjére is jobban szeretne fókuszálni.

Az új elnökről szólva közölte, Sipka Balázs régóta tagja a szövetségnek, és szintén feladatként gondol az elnöki posztra. Sipka Balázs a szegedi régióban dolgozik, manuális szakmában.

Dénes Tamás kedden az M1 kedd reggeli műsorában a fiatal szakorvosok ösztöndíjprogramjáról szólva azt mondta, ez fontos lépés a kormány részéről, hiszen ezzel az intézkedéssel valószínűleg kevesebb fiatal szakorvos hagyja majd el az országot. Hozzátette: az ösztöndíjprogramon túl az orvosok, valamint az ápolók és szakápolók bérfejlesztését is folytatni kell ahhoz, hogy a betegek biztonságban legyenek. "Meg kell, hogy hallja a mindenkori kormány, hogy egy általános bérfejlesztés az egészségügyben nem kidobott pénz" - fogalmazott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezusthaju, 2015.11.24 14:52

Gondolom már megvan a londoni repülőjegy és nem retúr.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antisoros, 2015.11.24 14:01

2010-ben 150 ezer volt a fizu ,most 250 ezer nettó ..5 év 70 % plussz ...,nettóban ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Aishallah, 2015.11.24 13:43

Dr. Dénes Tamás sebész szakorvosként képviselte a rezidenseket.
Ciki, hogy a rezidenseknek szakorvosra futotta.
A béremelés nem az ő érdeme.
Egyetlen kampánytémája volt: nem fogadjon el rezidens paraszolvenciát.

Nem volt kampánytémája: rezidensek képzésének javítása.
Több tutor, kötelező előmenetel, ellenőrzött gyakorlati képzés.
Több rezidens képzőhely.

Most már érsebész is dr. Dénes Tamás. Kiváló példája, hogy szakvizsgára készülés és fiatal sebészi munkája mellett a rezidenseket és képviselni tudta.

Pont így!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html