Lemondott a bírósági végrehajtói kamara elnöksége

Lemondott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöksége - közölte Schmidt Zoltán elnök az MTI érdeklődésére hétfőn.
MTI, 2015. március 9. hétfő, 16:12
Fotó: Napi.hu

A kamara elnökségének mandátuma 2015 májusában jár le, de pénteken az elnökség valamennyi tagja írásban benyújtotta lemondását - közölte Schmidt Zoltán, megerősítve a Magyar Nemzet szombati információját.

A lemondás - a kamara működőképességének fenntarthatósága érdekében - a következő elnökség megválasztásával lesz hatályos. A döntés indoka a teljes kamarai szervezet megújulása, a lehető legnagyobb és hosszú távú legitimitás biztosítása, annak érdekében, hogy olyan elnökség folytathassa a munkát, amely a lehető legszélesebb körű támogatottságot kapja a kamarai tagságtól - közölte az elnök.

A lemondás nem jelent változást a kamara munkájában, az elnökség köteles a jogszabályokban meghatározott feladatokat ellátni úgy, hogy az új elnökség munkáját már ne befolyásolja, mozgásterét meghagyja. A kamara elnöke azt is tudatta, hogy az Igazságügyi Minisztériummal egyeztetve, a szükséges előkészítő munkák elvégzése után a lehető legkorábbi időpontra össze akarja hívni a tisztújító közgyűlést.

Schmidt Zoltán kérdésre válaszolva közölte, hogy a kamara a jogszabályok szerint együttműködik a felügyeletet gyakorló minisztériummal és Szekér Judit miniszteri biztossal, törekszik a korrekt szakmai kapcsolat fenntartására, és eleget tesz a törvényi előírásoknak.

Három hónapja jelentette be Trócsányi László igazságügyi miniszter, hogy szükség van a bírósági végrehajtói rendszer reformjára, mert sok a panasz, a rendszer nem úgy működik ahogy kellene.

A miniszter december elején kinevezte Szekér Juditot, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara mellé miniszteri biztosnak. A kamarát a tárca átvilágította, sajtóhírek szerint a napokban nyilvánosságra kerülhet az erről szóló jelentés. Idén jogszabályok lépnek hatályba a terület újraszabályozása érdekében. A tervek szerint 2016-ra újul meg a végrehajtói rendszer.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

smithron, 2015.03.09 18:48

@probite: Szép kis történet, mondhatom. Vajon tényleg gatyába rázzák már ezt a bandát, vagy ez is csak egy trükk? Újraosztja a Fidesz az üzletet, mint a trafikokat?Vagy tényleg törvényes lesz a végrehajtási eljárás?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

probite, 2015.03.09 17:44

Perben állok egy múltival!
20 évi szervezői és kereskedelmi munkámat tették tönkre,arra való hivatkozással hogy,szegényeknek rossz a forgalmuk.
A nálam lévő forgóeszközöket az évek alatt kihelyeztem a partnerekhez,dokumentálva,leltározva,igazolva.Multi nem volt hajlandó átvenni a partnerrel közösen a kihelyezett készleteket.Hátam mögött aláíratott a partnerekkel egy megállapodást,hogy nekem nem tartoznak.
A kihelyezett készleteket nekem kiszámlázta.nem sok csak 24 milla.Szokásos körök,levélváltás,közjegyző,végrehajtó.Napokban vitte el a végrehajtó a telephelyemet és a kifizetett teherautómat. Összesen 14 milla.Se posta ládába bedobott értesítő,se megkeresés.Érdekessége a dolognak,hogy egy leragasztott postaládába a végrehajtó bedobott egy levelet ami nem volt ajánlott,úgy,hogy visszaragasztotta a postaládát.Adott időszakban több levélváltás,idézés,végrehajtás értesítések átvétele,leigazolása,tudomásul vétele.Csak a vagyon tárgyakról nem kaptunk értesítést.Így a végrehajtó röhögve közölte,hogy lejárt az ellentmondás határideje és jogerőre emelkedett a dolog.Ismerőssel megkerestettem a végrehajtót,aki ár alatt eladta volna azonnal a vagyontárgyakat.Nagyon rájuk fér egy kis takarítás.Én még ajánlanék egy pár csonttöréssel járó egyeztetést.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

smithron, 2015.03.09 17:05

Épp ideje volt. Remélem, az új vezetés már nem a NAV-val fogja sunyi módon végrehajtatni azokat a földhivatali díjakat, amiket végrehajtás kérési költségként "elmulasztottak befizettetni".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html