Lemondott a kormány egyik államtitkára

Lemondott tisztségéről Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, miután "vállalt feladatát elvégezte, és más fontos megbízatásra kérték fel".
Dzindzisz Sztefan, 2017. január 31. kedd, 13:00
Fotó: Napi.hu

Tasó elsődleges feladata - saját állítása szerint - a 2007-2013. közötti uniós pénzügyi ciklus zárása és a 2014-2022. közötti, hazai forrásokból is fedezett közlekedésfejlesztési beruházások előkészítése és elindítása volt, amelyet a Nemzeti Közlekedésfejlesztési Stratégia szerint, az aktuális kormányprogrammal megegyezően 2016 végére befejezett.

Mint mondta, 2022-ig minden kormánydöntéssel rendelkező, uniós és hazai forrásból megvalósuló közlekedésfejlesztési beruházás elindult, tervezésük, engedélyeztetésük, számos esetben már a kivitelezésük megkezdődött, vagy a programozási ütem szerint indulhat.

A tervek szerint az autópálya-hálózat sűrűsége 2022-re meghaladja az európai átlagot, a vasúti és közúti TEN-T hálózatok felújítása befejeződik, a hiányzók építése megkezdődik, a megyeszékhelyek és kiemelt gazdasági térségek számára fontos közúti és vasúti kapcsolatok épültek és épülnek, újulnak meg. (Kedden egy fontos határidőhöz értek az autósok, erről itt olvashat bővebben.)

Az államtitkár az MTI-nek új kinevezéséről egyelőre nem nyilatkozott.

HOZZÁSZÓLÁSOK