Lemondott a Magyar Turizmus Zrt. elnöke

Lemondott Niklai Ákos a Magyar Turizmus Zrt. elnöki posztjáról azonnali hatállyal, a turizmusért felelős önkormányzati miniszter a lemondást tudomásul vette.
MTI-Eco, 2010. március 5. péntek, 14:45
Fotó:

Niklai Ákos az MTI-nek azt mondta személyes okok miatt döntött a lemondás mellett. Az Önkormányzati Minisztériumban megerősítették az elnök lemondását, és közölték, hogy azt a miniszter elfogadta.

Az MTI az ügy hátterét ismerő közigazgatási és pénzügyi illetékesektől úgy értesült, hogy az elnök lemondása összefüggésben áll a sávolyi Balatonring beruházással, részleteket azonban ezzel kapcsolatban nem sikerült megtudni.

A beruházás megvalósítására vegyesvállalatot hoztak létre Balatonring Zrt. néven, amelyben 70 százalékban a Worldwide Circuit Management SL., 30 százalékban a Magyar Turizmus Zrt. a tulajdonos.

Niklai Ákos 2004-től töltötte be az MT Zrt. elnöki posztját, tagja az Országos Idegenforgalmi Bizottságnak, alelnöke az Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetségének, tiszteletbeli elnöke a Magyar Szállodaszövetségnek, az Európai Szállodák, Éttermek, Kávéházak Szövetsége (HOTREC) vezetőségének tagja.

A távozó elnök 1971 óta a szállodaiparban dolgozik, 1988-tól ügyvezető igazgatója a Kárpátia Étterem és Vendéglátóipari Kft.-nek.

HOZZÁSZÓLÁSOK