Lemondott Gaskó István

Lemondott a Liga Szakszervezetek elnöki posztjáról Gaskó István február 18-i hatállyal - közölte Gaskó István és Gál Rezső, a Liga társelnöke közös közleményben az MTI-vel hétfőn, megerősítve az ATV információját.
MTI, 2016. január 25. hétfő, 17:02
Fotó: Napi.hu

A közlés szerint a Liga elnöke a következő Liga Tanácson adja vissza mandátumát, annak a testületnek, amely megválasztotta e tisztségre. Gaskó István jelezte azt is, hogy hétfőtől nem él elnöki jogaival.

A közlés szerint a Liga elnöke a következő Liga Tanácson adja vissza mandátumát, annak a testületnek, amely megválasztotta e tisztségre.  Gaskó István jelezte azt is, hogy hétfőtől nem él elnöki jogaival. Az elnökség a Liga Tanács ülését 2016. február 18-ra hívta össze. Az elnökség a bejelentést tudomásul vette, és felkérte Gaskó Istvánt, hogy töltse be a Liga Akadémia Kuratóriumának elnöki tisztségét, aki a felkérést elfogadta. Az elnökség döntése értelmében a szervezet irányítását a Liga Tanács döntéséig a társelnökök látják el.

Gaskó István az elnöki tisztséget 1996 áprilisától töltötte be, munkájának eredményeként a Liga Szakszervezetek, mint konföderáció, kiemelt szereplőjévé vált a szakszervezeti mozgalomnak.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.01.25 23:29

Be kellene szüntetni a szakszervezeteket. Mit tesznek a munkavállalókért?
Ne azért kelljen súlyos százmilliókat fizetni, hogy nőnapra virágot osztogassanak, 2 millás fizetés, meg sokmillás elqrás mellett.
A szakszervezet ugyanaz mint a kamara.
Nyeli a díjat, és a történetük csak arról szól, hogy ki legyen a vezetőjük, és mennyi pénzt kapjanak.
A kamara nem képviseli a vállalkozókat, a szakszerv meg nem képviseli a melósokat.
Viszont köszönik, jól vannak. Jól vannak öltözve, jól vannak tartva.
Egyetlen különbség, hogy a szakszerv nem kötelező, a qrva lobbikamara viszont igen.
Ezért nem vagyok szakszervezeti tag. A tagdíjamból vacsorázzanak, ingyenebédeljenek, autókázzanak, stb.
Ennek fejében mit tett a gengszterváltás óta az szsz a munkavállalókért?
Még valami látszat érdekvédelmet sem mutatott.
Május 1-jén a szokásos sör, virsli, mustár lufi, oszt jónapot!
Meg néha vonatsztrájk, az is a nép ellen, mert olyan napokon volt, amikor felháborodást váltott ki.
Meg kell szüntetni a kamarákkal egyetemben, mert csak jóléti ingyenebédesek zsebelik a lét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2016.01.25 18:29

Nofene... ez a here végre megtette ezt az óriási szívességet... vajon minek köszönhető... amennyi kárt ez okozott az országnak azért a nem kevés munkabérért... történelmet írt, az tutti... sajnos nem pozitívat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html