Lemondott Giró-Szász András

Benyújtotta lemondását Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.
Index.hu, 2015. október 1. csütörtök, 15:04
Fotó: Napi.hu

Giró-Szász András kommunikációs államtitkár benyújtotta a lemondását a mai nappal. Ezt maga az államtitkár jelentette be a Kormányinfón - írja az Index. Giró-Szász azt mondta, hogy a miniszterelnök 10-11 hónappal ezelőtt arra kérte, hogy térjen vissza, mert kaotikusnak ítélte a kommunikációt, akkor szívesen el is vállalta a munkát.

Az Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozása után új helyzet állt elő azzal, hogy létrejön egy olyan minisztérium, amely a kormányzati kommunikációval van megbízva. Bár e minisztérium, a Miniszterelnöki Kabinetiroda leendő vezetője, Rogán Antal arra kérte, hogy továbbra is töltse be a kommunikációs államtitkári munkakört, de Giró-Szász elmondása szerint ezt  "személyes és szakmai érvek" miatt nem tudta vállalni. Lázár János ezután felkért a miniszterhelyettesi pozícióra a Miniszterelnökségen, de ezt sem vállalta Giró-Szász András.

Giró-Szász András a Miniszterelnöki Kabinetiroda felállásával távozik az államtitkári posztról. A leköszönő államtitkár elmondta azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felvetett egy elképzelést a további közös munkával kapcsolatban, de ez még nincs olyan stádiumban, hogy nyilatkozzon róla.

Arra a felvetésre, hogy Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke a kormányzati kommunikáció működőképességét bírálta egy nyilatkozatban, azt felelte: "tapasztalatlanság és a tudáshiány az együtt siralmas, főleg akkor, hogyha az átlátóképesség hiányával párosul".

A sajtótájékoztatón Lázár János szintén kérdésre közölte: reméli, hogy a következő napokban, lehetőség szerint már pénteken az összes nyitott "államtitkárkérdést" lezárják. Azt is megjegyezte, hogy Orbán Viktor a Kormányinfo folytatására kérte őt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2015.10.01 15:16

Na és?
Vagyona több milliárd ft.
Hála Orbán rezsimnek.
Le az illiberalizmussal!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html