Lemondott Navracsics Tibor

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter pénteken hivatalosan értesítette Áder János köztársasági elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy lemond miniszteri megbízatásáról.
MTI, 2014. szeptember 19. péntek, 07:38
Fotó: Napi.hu

A Külgazdasági és Külügyminisztérium péntek reggeli, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy Navracsics Tibor - akit oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak jelölt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke - az október elsejei európai parlamenti meghallgatásra történő eredményes felkészülése érdekében mond le megbízatásáról.

Twitter-üzenetében Navracsics Tibor péntek reggel azt írta: "Mától kizárólag az európai parlamenti meghallgatásra történő felkészülésre koncentrálok, ezért lemondtam miniszteri megbízatásomról."

Jean-Claude Juncker szeptember 10-én javasolta oktatással, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak Navracsics Tibort.

A brüsszeli testület közleménye szerint a magyar biztos a bizottság kulturális és oktatásért felelős főigazgatósága (EAC), a Közös Kutatóközpont (JRC), a brüsszeli székhelyű Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA), a Kutatási Végrehajtó Ügynökség (REA) munkájára támaszkodhat majd, emellett ő felel majd az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT) valamint az Európai Unió Kiadóhivatalával (OP) való kapcsolatokért.

A biztosjelölti meghallgatások szeptember 29-én kezdődnek és október 7-én zárulnak. Minden meghallgatás három órán át tart majd. Az egyelőre nem végleges európai parlamenti menetrend szerint Navracsics Tibor az EP-szakbizottsági meghallgatását október elsejére, a 18 és 21 óra közötti idősávba ütemezték be.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2014.09.19 11:21

@ghipszjakab: Lehet, hogy korai volt a lemondása...

Még nem biztos, hogy elfogadják becse személyét, és Juncker Úr kénytelen lesz felkérni a csutit, hogy jelöljön helyette az EU számára elfogadhatóbb személyt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ghipszjakab, 2014.09.19 11:16

@RonaGyuri:

Vicces akartál lenni. De mi lett volna, ha például azt teszi, hogy ...marad ott ahol volt? Ezzel a bejelentéssel ilyen formában jelezte, hogy elfogadja a jelölést. Vannak protokollok...de lehet, hogy ez számodra meglepő. Ne legyen. Mindenből kötözködést produkálni az már elég gáz lehet...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2014.09.19 10:59

Mint tudjuk az előírások között (bár vannak nem kellően tisztázott momnetumok is) ami egyértelmű az, hogy a kormány hatásköre jelölni az EB biztosjelölteket. Így igen csak visszás, ha erről a kormány fejét (akármilyen szellemi állapotú is)külön kellett értesítenie! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html