"Lenullázzák" a metrófelújítást

Úgy tűnik, egyelőre a felújítási tenderek visszavonásában merülnek ki a budapesti 3-as metró korszerűsítésével kapcsolatos munkálatok. A BKV a vágányépítési pályázatot is visszavonta a magas ajánlatok miatt.
Napi.hu, 2016. november 25. péntek, 09:42
Fotó: Napi.hu

Folyamatban van a 3-as metró állomásainak felújítására kiírt, ám a magas vállalkozói ajánlatok miatt visszavont közbeszerzési pályázatok megsemmisítése - írja a Magyar Nemzet. Tegnap az is kiderült, hogy visszavonják a vágány- és alagútépítési munkákra, illetve az automata vonalvezérló és egyéb technikai rendszerekre kiírt pályázatot is.

Az új kivitelezési pályázatokat a kiviteli tervek alapján készítik el - tudta meg a napilap Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettestől. A Főmterv december második hetére készül el ezzel. Az új kiírásokat ennek alapján januárban hozzák nyilvánosságra.

Tarlós István főpolgármester szerint a pályázóknak be kell látniuk, hogy a kormány 137,5 milliárd forintos támogatásánál nem lesz több pénz, ezért ehhez kell igazítaniuk a pályázataikat. Ha továbbra is ennél magasabb ajánlatokat kapnak, újra és újra megsemmisítik a kiírásokat, és újrakezdik pályáztatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK