Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budaörsi Járásbíróságon zár alá vétel elrendelése miatt indult nyomozási bírói eljárás G. L. és társai ellen - írta közleményében Gyimesi Kinga, a Budapest Környéki Törvényszék sajtótitkára. A Budaörsi Járási Ügyészség a gyanúsított ingatlanának zár alá vételét indítványozta vagyonelkobzás és pénzbírság biztosítása érdekében. A Budaörsi Járásbíróság keddi végzésében az ingatlanok egy részére rendelt el zár alá vételt, más tekintetben az ügyészség zár alá vételi indítványát elutasította - tette hozzá a sajtótitkár. (A zár alá vétel nem jelent lefoglalást, a zárolás nem korlátozza a használatot, sem a birtoklást - a szerk.)

Eladó az otthonuk

Korábbi lapinformációk szerint egy német ingatlanos portálon 2,6 milliárd forintért hirdették meg eladásra Galambosék mocsai birtokát

A Budaörsi Járásbíróság tavaly szeptember 24-én rendelte el a zenész és két társa előzetes letartóztatását, akiket vesztegetés és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. Az ügy egyik gyanúsítottjának előzetes letartóztatását még tavaly október 2-án megszüntette a törvényszék, amely idén január 22-én döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg Galambos Lajos és egyik társa előzetes letartóztatását, arra hivatkozva, hogy már nem kell tartani a bizonyítás meghiúsításától és a bűnismétléstől. A bíróság hozzátette, hogy az előzetes letartóztatás általános oka fennáll, de a kényszerintézkedés elrendelésének és meghosszabbításának alapját képező különös okai már nem.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

Korábbi sajtóhírek szerint tízmilliós nagyságrendű károkozással vádolhatják meg a magyar celebet.