Lesújtó jelentés Magyarországról - ezt nem tesszük ki az ablakba

Szennyezve fűtenek a magyar települések többségén, a helységek több mint felén közepes vagy súlyos a lakossági fűtésből származó légszennyezés mértéke - olvasható a Népszava keddi számában.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 12. kedd, 08:11
Fotó: Napi.hu

A lap a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete, a WWF Magyarország kutatását ismertetve arról ír, hogy a középületek hőszigetelésének, nyílászáróinak és fűtési rendszereinek állapota lehangoló: az épületek harmada semmilyen szigeteléssel nem rendelkezik. A nyílászárók esetében is aggasztó a helyzet, az ablakok és az ajtók fele közepes vagy annál rosszabb állapotban van, a kazánok és a hőleadók helyzete pedig csak kicsivel jobb.

Az önkormányzatok próbálnak javítani a lesújtó helyzeten - írja a lap -, szinte az összes nyomon követi a pályázati lehetőségeket, de a korlátozottan elérhető pénzügyi forrás miatt 60 százalékuk próbálkozása sikertelen volt az elmúlt tíz évben.

Hitelből vagy harmadikfeles finanszírozáson keresztül csak az önkormányzatok elenyésző hányada végzett felújítást.

A felmérésben 701 település vett részt. (Az olaszok szenvednek a portól.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2017.12.12 10:00

amig olcson lehet futeni, addig nem fog senki szigetelni. rendeletben visszabontatnam a kemenyeket, amik a gazuzemu futest nem teszik lehetove, megszunne a tuzifabiznisz, az erdoirtas, a gumiegetes meg a "minden anyag egheto" hozzaallas. a legszennyezes egy nagysagrendet csokkenne. na onnantol lehetne beszelni a szigetelesrol, hogy megeri-e vagy sem. amig lopot fa es autogumi a tuzeloanyag, addig nyilvan nem...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html