Lesújtott Kövér László az ellenzéki politikusokra

Egyetlen kivétellel csak ellenzéki képviselőket büntetett ebben a parlamenti ciklusban Kövér László házelnök, a leggyakrabban az LMP-s Szél Bernadettet utasította rendre - írja az ATV.hu.
Szabó Dániel, 2018. február 6. kedd, 13:33
Fotó: Pixabay

A hamarosan véget érő parlamenti ciklusban összesen 28 büntetést szabott ki a házelnök, csaknem 3 és félmillió forint értékben. Ebből egyetlen kivétellel mindegyiket ellenzéki képviselők kapták.

A teljes összeg legnagyobb részét, 21 százalékot egyetlen tételben egyetlen politikus, a jobbikos Szilágyi György kapta, aki káromkodva üzente azt Dömötör Csaba államtitkárnak, hogy megcsapja. Ezt csaknem 750 ezer forintos büntetéssel sújtotta a házelnök.

Az ATV szerint a legtöbb büntetést azonban Szél Bernadett gyűjtötte össze, akit 4 alkalommal is elmarasztalt Kövér László. Legutóbb azért kapott megrovást, mert Hadházy Ákossal közösen odaálltak Németh Szilárd fideszes képviselő mögé egy papírral, amelyre azt írták: "Hazudik!". Ketten együtt ezért összesen több mint félmillió forint büntetést kaptak.

Az egyetlen elmarasztalt kormánypárti képviselő a fideszes Csizi Péter volt. Ő nem egy be nem jelentett, de felmutatott bizonylatért kapott bírságot.

Kövér László a négy éves ciklusban egy politikust végleg kitiltott a parlament épületéből.

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK