Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Július elejére még "átgyűrűzik" a hűvösebb júniusi idő, a hetedik hónap első hetében fokozatos melegedést lehet majd tapasztalni a meteorológiai portál szerint. Július elsejére, még évszakhoz képest hűvös időt vetítenek előre 22 fokos napi maximum és 12 fokos éjszakai minimumhőmérséklettel, ezt követően viszont napról napra néhány fokos melegedést várnak, a kellemes idő pedig a hónap derekán "szinten marad". Ha hiszünk az Accuweather prognózisának, akkor lassanként elbúcsúzhatunk a kiszámíthatatlan medárdi időjárástól. Júliusban az első hét vége felé számíthatunk részben, vagy többnyire felhős időre és helyenként zivatarra.

A hónap közepétől két héten keresztül minden nap 30 celsius fok körül - vagy 1-2 fokkal afelett - alakul a napi maximumhőmérséklet, miközben az éjszakai minimumok is legalább 19-20 fok körül lehetnek. A prognózis szerint július 8-tól egészen 23-ig többnyire napos, vagy részben napos lesz az idő, bár teljesen tiszta égboltot csak néhány napra jósol a szakportál. Ellenben inkább kizárják az esős-borongós időjárás lehetőségét és heves zivatarokra is csak minimális eséllyel számítanak ebben az időszakban.

Elmaradhatnak viszont a tavaly júliusban jellemző hőhullámok, 35 fokig felkúszó nappali csúcshőmérsékleteket, tartós szárazságot egyáltalán nem prognosztizálnak a hónap során.

Az előrejelzés szerint július utolsó hetében némileg elromlik az idő: egyre gyakrabban fordulhat elő zápor vagy zivatar.  A hónap legvégén lehűlés is érkezhet, az addig zsinórban 30 fok körüli hőmérsékleti maximumok 26-27 fokra esnek. Július 28-a lehet ugyanakkor az egyetlen nap a hónapban, amikor a záporos, csapadékos idő dominál, hosszabb-rövidebb napsütés viszont az összes többi napon megjelenhet.

Kép forrása: Shutterstock.