Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miután a kormány nem döntött a minimálbér jövő évi emeléséről az idei utolsó ülésén, nyitva maradt a kérdés, hogy lesz-e emelés a legkisebb béreknél 2019-ben. A munkaadók és a munkavállalók ugyanis nem tudtak megállapodni erről, ezért mindkét fél azt várta, hogy majd a kormány meghozza a szükséges döntést - írta az mfor.hu.

Gulyás Gergely e heti bejelentése szerint azonban ez nem történt meg. Az biztos, hogy a minimálbér emelkedni fog januártól - tette ugyanakkor egyértelművé a kormány szándékait.

Erre azonban csak akkor kerülhet sor, ha a kormány rendkívüli ülést tart az ünnepek idején, vagy ha összehívják még idén a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumát. A Magyar Idők információja szerint a megoldás a VKF összehívása lesz. A napilap szerint még az ünnepek előtt újabb tárgyalási fordulóra hívják össze a szociális partnereket.

Hivatalosan a munkaadók 5-7, a munkavállalók 13-15 százalékos emelést tartanak elfogadhatónak - írta az Mfor. Jelenleg a minimálbér bruttó 138 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 180 500 forint.