Semmilyen hivatalos fórumra nem került ki, de november 6-tól újra lészámstop van a közigazgatásban - írja az Index több kormányhivatali forrásra hivatkozva.

A létszámstop nemcsak a kormányhivatalokra, hanem az államigazgatás egész szférájára érvényes, így minisztériumokba, fő- és központi hivatalokba, valamint a kormány irányítása alá tartozó bármely szervhez sem lehet embert felvenni. A kormány döntése értelmében a rendelkezés elméletben az állami cégekre is vonatkozik.

Az igazgatásban, rendőrségnél, állami cégeknél és a honvédelemnél semmilyen állást nem lehet betölteni, se közalkalmazotti, se kormányzati szolgálati, se hivatásos szolgálati, se katonai szolgálati, se sima munkaviszony nem létesíthető.

Vagyis hiába van óriási munkaerőhiány a kormányhivatalokban, hiába dolgoznak már így is 10 órákat a hivatalnokok, ügyintézők és hiába van számtalan betöltetlen álláshely az államigazgatás számos területén, sehol nem lehet új embereket fölvenni a feladatok ellátására.

Hivatalosan nincs létszámstop, mivel adott esetben egyénileg lehetőség van eltekinteni a korlátozástól, ennek az ügyintézése viszont hosszadalmas, és gyakorlati megoldást nem jelent az akut létszámhiányos helyzetekre.