Levelet írt a NATO-nak az új magyar kormány

Ukrajna megdorgálására kérik a katonai szövetségeseket.
Szabó Dániel, 2018. május 18. péntek, 20:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével megtartotta alakuló ülését Magyarország új kormánya Budapesten, a Klebelsberg Kultúrkúriában - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke péntek este.

Tájékoztatása szerint első ülésén a kabinet megalkotta a kormány tagjai feladat- és hatásköréről szóló rendeletét, valamint memorandumot fogadott el a kárpátaljai magyarság védelme érdekében, amelyet minden NATO-tagország miniszterelnöke és a szervezet főtitkára számára is eljuttatnak..

A dokumentumban a magyar kormány arra tesz javaslatot, hogy a NATO-tagállamokhoz kötődő ukrajnai kisebbségek tagjai mentesüljenek a kisebbségi jogokat sértő ukrán törvények hatálya alól.

Csütörtökön Petro Porosenko ukrán elnök visszavonta azt a törvénymódosítási javaslatát, amelynek értelmében egyebek mellett megfosztanák ukrán állampolgárságuktól azokat a kettős állampolgárokat, akik részt vesznek más országok választásain, illetve külföldi útlevelet használnak ki-, illetve beutazáskor az országhatáron. Ez főleg a kárpátaljai magyarokat érintette hátrányosan.

Vita van még emellett arról a magyar és az ukrán kormányok között, hogy utóbbi bevezetett egy új oktatási törvényt, amely korlátozza a kisebbség anyanyelvi oktatásának lehetőségeit. Kijev ezzel az orosz kisebbségnek akart keresztbe tenni, de a magyar felet is érinti. A NATO már többször jelezte Budapestnek, hogy a jogszabályra hivatkozva ne akadályozza Ukrajna és a katonai szövetség kooperációját, hanem rendezze a konfliktust kulturált keretek között.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.05.23 01:55

@Warlock: ...mondanám mindezt, és lennék elkeseredve, ha nem lennék gazdaságilag némileg művelt, hozzád hasonlóan, mert így viszont tudom - megérve már egy hasonló szituációt a nyolcvanas évek végén - hogy hamarosan, nem kell ide forradalom, összedől ez magától (ahogy az akkori punkzenekar, a QSS is megjósolta: https://www.youtube.com/watch?v=7EYH71I8RIw). Ezt nem gondolom, hanem tudom, mert már átéltem egy hasonlót, ezért nem vagyok elkeseredve, tudom, hogy hamarosan összedől ez magától. A féleszű orsósimádó nyuggerek meg mennek kukázni, a rohadékok.

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.05.23 01:26

@Warlock: akkor sorry (ahogy az angolul nem (sem) beszélő, de épp ezért minden második szavát idegen szóval helyettesítő Orbán-família mondaná, "a környezetvédelem balos issue" - mondta boxos vezérünk, "a turizmusra meg kéne valami subsidy", mondta Ráhel, hadd ne folytassam), örülök hogy nem mindenki bolondult meg még ebben a tolvaj boxosnak a tömegpszichózisában, mint a féleszű nyuggerként és segílyesként, habzó szájjal, eszelősként propagandát üvöltő és skandáló, boxos, tolvaj, és most már (ismét) kampóscsicska cigánykirályukat már istennek tekintő, Mészáros Lőrinc újabb milliárdjait és szigetvásásrlásait is őrjöngve ünneplő féleszű ingyenélő idióta nyuggerek és segílyesek, azaz - Orsós féleszű kitartott ingyenélő nyugger és segílyes szavazói és csicskái, a szánalmas rászedett nyomorultak. És tényleg nincs jelenleg jobb, sajnos, a sorosbérenc ál-ellenzék naponta járatja le magát jobbikostul, de ha csak sz@r és sz@r közül választhatunk, akkor legalább ne dicsőitsük a sz@rt, mint a kitartott, visító, ingyenélő hülyenyuggerek, a botjukkal eszelősen hadonászó, szavazásra tolongó, adónkból kitartott ingyenélő féleszűek.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2018.05.22 21:01

@Luftschutzbunker_Zwei: "(különösen ajánlom a témát Warlock úr, krix és a többi, állítólag nagymagyar boxoscsicska figyelmébe). "

Cefre... pont annyira vagyok boxoscsicska mint te... mint azt nagyon jól tudod (mikor józan vagy, nagyritkán...).

"Igaz, mostanában ismét kezd kibújni a szög a zsákból, egyre nyíltabban nyaljuk a kampósok s..ggét, lásd új izraeli követség elismerése, amivel sikerült a világ kb. 3 db cionistabérenc országához csatlakoznunk "

Undorítónak tartom, és szégyellem... Mint azt gondolom megfigyelted, a korábban antiszemita szólamokat is hangoztató fidesz 2010-es hatalomra kerülése után hirtelen irányt váltott, és történik az, amit fent írtál. A bérseggnyalóik, és a csicskamédiájuk is hirtelen nagy zsidóbarát lett... A rosszullét kerülget ettől...

Az igazi szégyen a sok hülye liberós meg a jobbik... az hogy nincs egy hiteles párt és vezető, aki ezt a förmedvény bandát leváltaná... hányinger
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

luki44, 2018.05.22 16:16

@Abbe: "Azt, hogy az ország nagyobbik részének nincsen szüksége valódi demokráciára."

Na mar most ha te elmondod mit ertesz ez alat akor hasonlisd ossze a nyugati "valodi"-sagot es rajosz hogy ilyen nincs sehol ezen a villagon (mint ahogy valodi komunizmus sem volt).

Velemanyem szerint a nyugat most inkabb egy joletbe kalandozo nomad torzshoz hasonlit mint demokraciahoz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2018.05.22 15:07

@Warlock: " ha adott esetben nagy fideszutálók mindketten..."

Csak a magam nevében nyilatkozhatok. Igen rühellem az orbanistákat a vezérükkel együtt.

Nehezen viselem, hogy volt párttitkárok, azok fiai, valamint szochazások oktatnak ki nap mint nap embereket arról, hogy keresztény értékrend szerint kellene élni, és aki nem így tesz az alávaló hazaáruló...."
( amennyiben nem a rendszerváltás után születtél tudnod kell milyen "kiváló" szolgálatokért adták a szochazás érdemrendet:)

A csuti ápolt egyetlen dolgot vett észre. Azt, hogy az ország nagyobbik részének nincsen szüksége valódi demokráciára. Ha a többségnek választania kell, a szabad, valódi demokratikus berendezkedés és egy rozzant kerékpár tulajdonlása között, az utóbbit választaná.
Az ilyen emberek megvezethetők, kevéssel beérik. Azon még nem gondolkodott el, a választók zöme, hogy miért ment ki a fiatalság java külföldre ebből a népjóléti Kánaánból. Nem gondolkodott el azon sem, hogyan lehetséges egy falusi gázszerelőből az ország immár dollárban is milliárdos - "üzlet emberévé" válni.

Miként azon sem elmélkedik a tömeg, miből adódik a mások permanens lenézése megvetése, kioktatása. Úgy látszik a nép beéri a a gyerekszoba nélkül felnőtt parlamenterekkel....Lásd rezsi szili.

Én már megettem a kenyerem javát, megélek a circumdederunt -ig, csak arra válaszolj érdemben, honnét lesz az országot felvirágoztatni akaró, képzett és művelt embertömeg?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html