Levelet kaptak az iskolaigazgatók: csak az ott felsorolt termékeket lehet árulni a büfében

Körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolai büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről - közölte a tárca parlamenti államtitkára csütörtökön, Budapesten.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 10. csütörtök, 10:44
Fotó: Reuters

A dokumentum az egyenként felsorolt termékek mellett tartalmazza az egészségtelen termékek árusításának jogkövetkezményeit is - mondta Rétvári Bence a Hold utcai vásárcsarnokban tartott sajtótájékoztatón.

A jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, a túlcukrozott, mesterséges adalékanyagokkal ellátott, a gyerekek fejlődését, egészséges növekedését hátrányosan befolyásoló termékek nem árusíthatók - emelte ki az államtitkár az MTI szerint. (Van gyerekéhezés Magyarországon, vagy nincs? - Válaszolt a kormány.)

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2017.08.10 12:22

Az Expo-Csemegében olyan szilvalekvár jamet árulnak, hogy lehetetlen megenni, mivel túl van cukrozva, és hánytatóan édes, legfeljebb valamilyen süteménybe lehet beletenni. Arról nem is beszélve, hogy Apentából még véletlenül sem kapható a nulla cukrot tartalmazó palack. A nyereményjátékról, itt az Apentáéról beszélve, amikor beütöttem az e-mail címemet, hogy nyertem-e, kiírta, hogy nem jó e-mailt adtam meg. Erről ennyit. Egyetértek a kormánnyal ebben a kérdésben. De a legjobban azzal a főorvosnővel értek egyet, aki szerint mindent enni kell, csak mértékkel, mivel mindenben van valamilyen nélkülözhetetlen anyag a szervezet számára.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.08.10 11:49

Idióta fideszes diktatúra, amely minden emberi szabadságot korlátoz.
Majd visznek kinti boltból, oszt az iskolai büfék is bezárhatnak.
Magyarország megint jobban teljesít!
baromságban
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html