Szombat a reggeltől vasárnap estig forgalomkorlátozásra kell számítani a főváros több részén a Spar Budapest Maraton miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A futóversenyt szombaton a budai és a pesti rakpartok, valamint délután négy és öt óra között a Lánchíd és a Szabadság híd és környéke forgalmának korlátozásával rendezik meg. Vasárnap reggel, délelőtt és kora délután a budai és pesti rakpartokat, a Lánchidat, a Szabadság hidat és a Szentendrei út belső sávját zárják majd le. A lezárt útszakaszokon a korlátozásokat a futók elhaladása után fokozatosan oldják fel.

A Hősök tere környékén szintén lezárások lesznek a szombat esti Bryan Adams-koncert miatt. A forgalomkorlátozásokra az Andrássy út Hősök teréhez közel eső részén és a Dózsa György úton, a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között kell számítani. Változik a 20E, a 30-as buszcsalád, a 105-ös és a 979-es busz, valamint a 75-ös troli útvonala. Az M1-es metró szombat este a megszokottnál sűrűbben közlekedik, de ha a koncertre látogatók száma indokolja, biztonsági intézkedésként lezárhatják a Hősök tere állomást

A BKK kéri, hogy aki teheti, válassza a kötöttpályás közlekedési eszközöket, elsősorban a metróvonalakat. Részletes információk a www.bkk.hu oldalon olvashatók.