Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A komáromi kórház 2013 óta közel egymilliárd forintot költhetett fejlesztésre, ez is azt bizonyítja, hogy az intézménynek van jövője" - mondta Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője. A most befejeződött fejlesztés az állami költségvetés forrásaiból valósult meg - tette hozzá.

Ferencz Péter főigazgató elmondta, a várandósgondozás színvonalának emelése érdekében beszereztek egy felsőkategóriás nőgyógyászati genetikai, ultrahangos vizsgálókészüléket, valamint úgy fejlesztették a már meglévő digitális röntgent, hogy a műszer leleteit a megye összes kórházában fogadni lehessen. (Megvette a kormány a telket - mégis Dobogón lesz az új budapesti szuperkórház.)

A kórházban teljes energetikai felújítást végeztek el az élelmezési részlegben, a kazánházban és a röntgendiagnosztika épületben, valamint részben új konyhai eszközöket szereztek be - írja az MTI.

A beruházás keretében új szünetmentes áramforrásrendszert alakítottak ki, a berendezés teljes áramszünet esetén is képes a kórház folyamatos áramellátásának biztosítására.

A komáromi Selye János Kórházban 70 ágyas krónikus belgyógyászat működik, 20 ágyon nyújtanak aktív reumatológiai ellátást, az egynapos nőgyógyászati és ortopédiai sebészet részlege 15 ágyas.

Az intézmény korábbi fizetési elmaradása 30 millió forint, azonban júliustól már nem termelnek adósságot - ismertette a főigazgató.

Képünk illusztráció