Szilágyi László elmondta, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája egy országgyűlési és egy helyi önkormányzati képviselő feljelentése alapján radioaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Az eljárásban "a rendőrség beszerezte a tényállás tisztázásához szükséges legfontosabb iratokat, majd a nyomozó hatóság igazságügyi sugárbiológus szakértőt rendelt ki annak megállapítására, hogy a nyíregyházi kórház onkoradiológiai osztályát érintő építkezés során keletkezett hulladékok között vannak-e olyanok, amelyek veszélyesek az emberi életre, egészségre, illetve az élő és élettelen környezetre" - emelte ki az ügyészségi szóvivő.

A szakértő megállapította, hogy a szétszerelt berendezések darabjai, valamint az elbontott épületek törmeléke nem tartalmazott veszélyes radioaktív anyagot.

Szilágyi László hangsúlyozta: a szakértői vélemény alapján nem történt bűncselekmény, ezért a hatóság július 25-én a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.