Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idén először rendez libamáj-fesztivált a Budai Várban a Baromfi Termék Tanács (BTT). Az esemény pénteken kezdődött és vasárnapig tart. A BTT a libamáj-termelési - valamint a tollszedési - előírásokról kódexet állított össze, amelyet az ágazat szereplői várhatóan a jövő héten írnak alá. A dokumentum azokat a szakmai állatjóléti előírásokat rögzíti, amelyeket a baromfipiaci szereplőknek be kell tartaniuk.

A kódexhez a piaci szereplők önkéntesen csatlakozhatnak, de ez esetben vállalniuk kell a meghatározott állatjóléti követelményeket. A dokumentum a szervezet tavaly megjelent állatjóléti útmutatóján alapul, amelyet a vállalkozások a gyakorlatban már eddig is betartottak.

A közeljövőben a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) egyetértésével szaktanfolyam is indul az ágazati dolgozók - a hízott máj előállítók és a tollszedést végzők - képzésére és regisztrálására, akik hatósági felügyelet mellett fényképes igazolványt kaphatnak.

A hétvégi libamáj-fesztivál - a gasztronómiai élvezeteken túl - családi programokkal, például főzőiskolával és sztárvendégekkel várja az érdeklődőket - tudatja a közlemény.