Az LMP politikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ügyészség ennek ellenére sem akarja kihallgatni a kormánypárti politikust - írja az MTI.

Rendelkezésemre áll az a nyomozóhatósági okirat, amiben feketén fehéren benne van az alábbi nyomozóhatósági megállapítás, idézem: "Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte Sz. Gábornét, hogy egy uniós projekt kapcsán járó pénzösszeget utalhassanak Sz. Gáborné számlájára, mert Kósa Lajos a pozíciója miatt nem kérheti a saját számlájára. Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte őt, hogy a könyvelés miatt írja alá, hogy ez az összeg kölcsön és hivatkozzon az örökségére. Kósa Lajos és sofőrje felváltva mentek a pénzt átvenni Sz. Gábornétól több részletben" - írja Csárdi Antal ellenzéki képviselő a közleményében.

Csárdi szerint a csengeri örökösnőt és a fideszes Kósát érintően - a dokumentumok alapján, amelyek itt és itt letölthetők - már nem szimplán becsapásról vagy ostobaságról beszélhetünk, hanem korrupciógyanús ügyről. Kósa Lajos így kaphatta vissza a szerinte neki járó EU-s pénzeket. A rendőrségnek tudomása volt Kósa Lajos érintettségéről, mégsem szerepel a neve sehol a vádiratban. Annak ellenére, hogy a csengeri örökösnő védője többször indítványozta, hogy Kósát legalább tanúként kihallgassák. Az ügyész viszont kifogásolta ezt - közölte az LMP-s politikus, aki kérdést intéz a legfőbb ügyészhez a belügyminiszterhez, hogy kiderüljön: folyik-e ezekben az ügyekben eljárás.

A csengeri örökösnőként elhíresült szabolcsi asszonyt üzletszerűen elkövetett csalássorozattal vádolják, ami miatt 10 évre börtönbe zárná az ügyészség. Az ügyészség szerint egy nem létező apai örökségre hivatkozva kért kölcsönöket, összesen több mint 770 millió forintos kárt okozott. Az asszony tárgyalást kért, és több tanú kihallgatását is, köztük Kósa Lajos fideszes politikusét.