Scheiring Gábor, a párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz korábban arra tett ígéretet, hogy vállalkozásbarát módon, a hazai kisvállalkozásokat helyzetbe hozva kormányoz majd, ezzel szemben mára ezek a cégek teljesen ellehetetlenültek és csak az adócsalás, vagy tevékenységük megszüntetése között dönthetnek.

Az ellenzéki képviselő közölte, írásos kérdésben fordul Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez, annak kiderítése érdekében, hogy a kormány például miért emelte ismét a járulékfizetést, havi 16 ezer forintos többletterhet okozva ezzel a kisvállalkozásoknak, továbbá miért emelték az egyéni egészségbiztosítási járulékot 1 százalékponttal.

Az LMP emellett az eva 30 százalékról 37 százalékra emelésének szükségességére is választ vár, valamint arra is, hogy mi indokolta a minimálbér és bérminimum emelését, ha azzal csak a vállalkozások terhei nőttek, viszont a kiskeresetű dolgozók bére nem. Schering Gábor a cégbejegyezéshez kapcsolódó illetékek emelését, továbbá a szerinte "teljesen értelmetlen" kötelező iparkamarai tagság bevezetését is számon kéri Matolcsy Györgyön. A politikus emellett zsarolásnak nevezte a kötelező bérkompenzációt, amellyel szerinte a kabinet az egykulcsos személyi jövedelemadót és az adójóváírás kivezetését próbálta "kapkodva korrigálni".