LMP: Fellegi hülyét csinált a kormányból

Az LMP úgy gondolja, Fellegi Tamás csütörtöki bejelentései csak arra voltak jók, hogy a kormány "újra hülyét csináljon magából", hiszen szerintük az IMF-tárgyalásokkal megbízott tárca nélküli miniszter a kabinet korábbi kommunikációjával szemben azt mondta, az elővigyázatossági hitel helyett készek egy készenléti csomagról történő megállapodásra is a valutaalappal.
MTI, 2012. január 5. csütörtök, 14:49
Fotó: Napi.hu

Scheiring Gábor, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az IMF-tárgyalásokkal megbízott tárca nélküli miniszter bejelentéséből komoly megszorítások következnek, amiért kizárólag a kormányt terheli a felelősség.

Mint mondta, az LMP nagyon nem kívánja Magyarországnak egy ilyen, a lakosságot, köztük a csaknem egymillió devizahitelest is még nehezebb helyzetbe hozó IMF-megállapodás megkötését, de a jelenlegi helyzetben nem látnak más megoldást az ország finanszírozhatóságának helyreállítására.

Kiemelte, a parlamenti többségnek csupán két megoldása maradt a következő hetekre: vagy sikerül teljes gazdaságpolitikai fordulatra bírnia a miniszterelnököt, vagy új kormányfő után néznek. Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz-KDNP többségnek vissza kellene vonnia az ország finanszírozási gondjait okozó jogszabályokat, így például a stabilitási törvényt és az egykulcsos adó "kétharmadba betonozását". Az LMP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője úgy ítélte meg, ennek elmaradása esetén a kormánypártok nem kerülhetik el a válságot súlyosbító kormány menesztését.

Fellegi Tamás csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, a kormány tisztában van a helyzet komolyságával és azzal, hogy mi a tétje az IMF-tárgyalásoknak. A tárca nélküli miniszter kifejtette: a kormány határozott szándéka, hogy minél gyorsabb megállapodást érjen el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

olasz, 2012.01.05 17:52

Nem kellett ahhoz Fellegi, sem IMF targyalas, hogy a kormanybol hulyet csinaljanak. Hulyet csinaltak azok magukbol mar reg. Illetve vannak olyanok akikbol meg csinalni sem kellett, mert ugy erkeztek. Az egyszeri komuves erre azt mondana, hozott anyagbol...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2012.01.05 16:01

Jó rendőr-rossz rendőr felállás.
Ki mond igazat, ki hazudik?
Egyik sem mond igazat, mindegyik hazudik. Különféle közönségeknek - ők így hiszik - és különféle módon - ők ezt gondolják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html