LMP: megszűnt a párt fővárosi frakciója

Az LMP szerint megszűnt a párt fővárosi frakciója azzal, hogy Somfai Ágnes, Hanzély Ákos és Kaltenbach Jenő kilépett a pártból, és megváltoztatta a frakció nevét.
MTI, 2013. február 6. szerda, 18:59
Fotó: Napi.hu

Csiba Katalinnak és Heltai Lászlónak, az LMP szóvivőinek szerda esti, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a párt csütörtökön levélben tájékoztatja Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét, hogy a fővárosi közgyűlés LMP-frakciójának három tagja - Somfai Ágnes, Hanzély Ákos, Kaltenbach Jenő - kilépett a pártból, és megváltoztatta a frakció nevét.

Az LMP úgy tekint erre a lépésre, hogy ezzel megszűnt az LMP fővárosi frakciója - közölték. Kaltenbach Jenő frakcióvezető a nap folyamán az MTI-vel azt közölte, hogy Párbeszéd Magyarországért frakcióra változott a fővárosi LMP-frakció neve. Mint írta, a háromtagú frakció személyi összetétele nem változik. Kaltenbach Jenő jelezte: a névváltoztatásról szerdán levélben tájékoztatta a főpolgármestert is, a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzatára hivatkozva.

Az LMP január végi kongresszusa után a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai sajtótájékoztatón jelentették be, hogy kilépnek és új pártot alapítanak. A platform - amelyhez nyolc országgyűlési és a három fővárosi képviselő is tartozik - képviselői hangsúlyozták, hogy szeretnék, ha egyben maradna a parlamenti frakció, ezért tárgyalásokat kezdenek az LMP-ben maradókkal.

Jávor Benedek, a platform egyik alapítója vasárnap bejelentette: a platform Párbeszéd Magyarországért pártra változtatja a nevét, és hamarosan hivatalosan is párttá alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

toti72, 2013.02.06 23:14

Végre egy jó hír. Az szdsz2 pofára esett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.02.06 23:09

Tele volt bomlasztóval ez a párt is ,mint a kisgazda ,a szocdem ...,a gengszterváltás elején....sok szemét ,lefizetett bomlasztó ,és az ivadékaik...,meg a slempjük...,30 ezüstér eladnák az anyjukat is ...,kufárok...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html