LMP: példátlan hatalomkoncentráció jellemzi az új kormányt

A pénteken felállt új kormányt példátlan hatalomkoncentráció jellemzi az LMP szerint.
MTI, 2014. június 6. péntek, 13:57
Fotó: Napi.hu

Ezt nemcsak Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korlátlan hatalma, hanem az is mutatja, hogy még mindig nem ismert, melyik tárca pontosan miért felelős - reagált a kormány megalakulására az LMP két társelnöke. Schiffer András sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a most felállt kabinet és a minisztériumi rendszer nem alkalmas arra, hogy megfékezze a jövedelemkiáramlást vagy hogy egy fenntarthatóságot szolgáló vidékpolitikát folytasson. A kormány nem lesz képes szakítani azzal a zsákutcás fejlődési pályával, ami alkalmatlan arra, hogy az ország megkezdje a felzárkózást az európai centrumhoz - értékelte.

Úgy tűnik, hogy harminc év után először semmiféle környezetpolitika nem kap szerepet az új kormányban, Orbán Viktor a környezetvédelmet, "mint valami szükségtelen rosszat felszámolta" - jelentette ki Schiffer András. Szerinte nem sok jót lehet várni egy olyan kormánytól, amelyik a fejlesztési tárca élére egy "offshore-lovagot nevez ki". Az pedig, hogy megmarad az Emberi Erőforrások Minisztériuma, azt jelenti, hogy továbbra is folyamatosan vonják majd ki a forrásokat az oktatásból, az egészségügyből és a szociális területről - tette hozzá.

Szél Bernadett azt mondta, hogy ez a kormány rosszabb lesz, mint elődje, mert a példátlan hatalomkoncentráció mellett a "legalkalmatlanabb ember került a legerősebb pozícióba". Utóbbi kijelentésével Lázár Jánosra célzott, aki szavai szerint "példátlan támadást intézett" független szektorok, a civil szféra és a sajtó irányába. Hangsúlyozta: a kormányfő viszont pénteki, a parlamentben elmondott beszédében kiállt az új miniszter mellett, tehát "felvállalta Lázár János ügyeit".

Orbán Viktor úgy beszélt minisztereiről, mint valamiféle szuperhősökről, miközben egy részük kormányzati teljesítménye már ismert, másik részük előélete pedig "nem meggyőző" - folytatta értékelését a társelnök. Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől a kormányfő a teljes foglalkoztatás megteremtését várja, de semmiféle konkrét elképzelés nincsen arról, hogy ezt hogyan valósíthatnák meg - mondta.

Szél Bernadett felhívta a figyelmet, hogy a kormányfő Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert a nemzeti vagyon őreként és gyarapítójaként tüntette fel. Ezt a képviselő furcsállta, kijelentve, "ő az a miniszter, aki a meghallgatásának egy jelentős részét azzal töltötte, hogy a bizonyítványát magyarázta, mondván, hogy nem is offshore-ozott".
Balog Zoltánra áttérve az LMP-s képviselő azt mondta, hogy az előző ciklusban a kormány gyakorlatilag semmit nem tett a magyar nőkért.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lacilacilaci, 2014.06.06 16:43

A csatához a háborúhoz kellenek a szavak! Nyerésre állunk, Hajrá Magyarország! A háború alatt bizony minden nyugati országban a média az országot szolgálta és nem az ország ellenségeit. Ki gondolja hogy Magyarország még nincs a bóvli kategóriában??!! már rég tisztítani kellett volna a médiában!!sokkal jobban!!-hisz bármerre megyek bármit olvasok, túl sokszor országunk ellenségeinek szavával találkozok.Ez egyáltalán nincs rendjén! Majd ha kikerültünk a bóvliból akkor lehet sajtó szabadság!!na meg az LMP is akkor akadékoskodjon!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html