Egy ilyen hormonkezelés 100-150 ezer forintos költséget jelent. Az ATV Híradó több meddőségi centrumot is megkeresett, de mindenhol azt mondták: még nem kaptak tájékoztatást arról, mely hormon-készítmények támogatása változik, és hogy a gyógyszereket milyen támogatással kell felírniuk.

Holott december 19-én jelentette be Novák Katalin, az Emmi államtitkára, hogy január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások.

A csatorna kérdésre a legtöbb helyen azt mondták, hogy még ők sem tudnak semmit a szabályozásról, arról, hogy a támogatás melyik hormonkészítményeket érinti, vagyis az orvos mit írhat fel teljes támogatással és mit támogatás nélkül.

Magyarországon mintegy 150 ezer pár küzd meddőségi problémákkal. Nekik az állam az első öt lombikkezelést támogatja, de a kiváltandó készítményekre eddig nem volt teljes támogatás. A csatorna információi szerint ráadásul ezután is lesz olyan hormoninjekció, amely nem kerül be az államilag támogatott rendszerbe.