Ahogy a Magyar Közlönyben megjelent, július 1-től lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a teljes körű meddőségi kivizsgálás a nők és a férfiak esetében is - írja a kormány honlapján az Emmi.

2020-tól TVK-mentesen számolhatják el a közfinanszírozott intézmények a beültetéseket. A múlt év végén gyarapodott az állami fenntartású meddőségkezelési intézetek száma, ma már 12 korszerű felszereléssel működő meddőségi központ várja az érintetteket - olvasható a közleményben.

Egy ilyen hormonkezelés 100-150 ezer forintos költséget jelent. Az ATV Híradó több meddőségi centrumot is megkeresett, de mindenhol azt mondták: még nem kaptak tájékoztatást arról, mely hormon-készítmények támogatása változik, és hogy a gyógyszereket milyen támogatással kell felírniuk.

Magyarországon mintegy 150 ezer pár küzd meddőségi problémákkal. Nekik az állam az első öt lombikkezelést támogatja, de a kiváltandó készítményekre eddig nem volt teljes támogatás. A csatorna információi szerint ráadásul ezután is lesz olyan hormoninjekció, amely nem kerül be az államilag támogatott rendszerbe.