Lombikprogram: még egy fél évet kell várni az ingyenességre

Novák Katalin bejelentésével ellentétben, január helyett csak július 1-től lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményéből.
Szepesi Anita, 2020. január 3. péntek, 13:40
Fotó: Getty Images

Ahogy a Magyar Közlönyben megjelent, július 1-től lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a teljes körű meddőségi kivizsgálás a nők és a férfiak esetében is - írja a kormány honlapján az Emmi.

2020-tól TVK-mentesen számolhatják el a közfinanszírozott intézmények a beültetéseket. A múlt év végén gyarapodott az állami fenntartású meddőségkezelési intézetek száma, ma már 12 korszerű felszereléssel működő meddőségi központ várja az érintetteket - olvasható a közleményben.

Egy ilyen hormonkezelés 100-150 ezer forintos költséget jelent. Az ATV Híradó több meddőségi centrumot is megkeresett, de mindenhol azt mondták: még nem kaptak tájékoztatást arról, mely hormon-készítmények támogatása változik, és hogy a gyógyszereket milyen támogatással kell felírniuk.

Magyarországon mintegy 150 ezer pár küzd meddőségi problémákkal. Nekik az állam az első öt lombikkezelést támogatja, de a kiváltandó készítményekre eddig nem volt teljes támogatás. A csatorna információi szerint ráadásul ezután is lesz olyan hormoninjekció, amely nem kerül be az államilag támogatott rendszerbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.01.04 11:03

Novák Katalin ismét tetten lett érve hazudozással.

Kedves Katalin asszony !!

Az ügyes hazudozáshoz ész is kell, nem elég csak bárgyú vigyorral beleböffenteni a hazugságot a mikrofonba/kamerába, főleg úgy hogy pár nap múlva kiderül az igazság. Hazudozni úgy kell ahogy a főnöke a kipcsak vajda teszi, aki elmondja, hogy majd egyszer valamikor a jövőben mi fogunk munkát adni a nyugatiaknak. Persze ezen csak röhög az ember, de ennek legalább időbeni távlata van, amit nehéz számon kérni, hiszen nem azt ígéri, hogy 1 hét múlva lesz, mint ahogyan magácska teszi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html