London szerint nem állnak le Matolcsyék

A magyar makrogazdasági környezet újabb jegybanki kamatcsökkentéseket indokol, és továbbra sem kizárt a monetáris enyhítés folytatása a 2,00 százalékos alapkamat eléréséig - jósolták magyarországi tárgyalásaikat összegző keddi tanulmányukban londoni pénzügyi elemzők.
MTI, 2014. június 17. kedd, 14:43
Fotó: Napi.hu

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői a minap bankok képviselőivel, valamint a monetáris és a költségvetési politika döntéshozóival folytattak tájékozódó megbeszéléseket Budapesten. Erről összeállított, Londonban kedden ismertetett beszámolójuk szerint úgy tűnik, hogy a magyar elemzők zöme 2,20-2,30 százalékos alapkamaton várja az MNB enyhítési ciklusának végét.

A Morgan Stanley közgazdászai ennek ellenére sem látnak okot azon előrejelzésük módosítására, amely szerint az MNB a harmadik negyedévben akár 2,00 százalékig is csökkentheti alapkamatát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antikufar, 2014.06.17 18:34

..lemenni 1 %-ra ,ne keressen rajtunk a kufár-világ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Sz7, 2014.06.17 15:02

Az ötlet, hogy olcsó pénzen majd sokan vállalkoznak, jó volt.
De sajnos nem időszerű, ugyanis 2014 van, nem 1989. Telített piac, egekbe kúszó költségek és alig haszon. Ja és 2015?, háááááááát, brrrrrrrrrr.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html