Londoni elemzők: a keddi kamatcsökkentés biztos, június lesz érdekes

Londoni pénzügyi elemzők egybehangzó előrejelzései szerint biztosra vehető, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa újabb 0,15 százalékponttal 1,65 százalékra csökkenti az alapkamatot keddi ülésén.
MTI-Eco, 2015. május 25. hétfő, 12:00
Fotó: Reuters

A citybeli elemzők szerint a következő, júniusi kamatdöntő ülés lesz igazán érdekes abból a szempontból, hogy az MNB az addig beérkező újabb inflációs adatok hatására miképp dönt az enyhítési ciklus további menetéről.

A távlati várakozások ugyanakkor markánsan eltérnek: egyes londoni elemzők nem zárják ki azt sem, hogy az MNB már májusban befejezi enyhítési ciklusát, mások egészen 1,25 százalékos alapkamatig tartó folyamatos kamatcsökkentési hullámot várnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2015.05.26 06:24

Nem sokáig lesz itt alacsony infláció.
A forint egyre gyengül már 308 és jun 5 = görög csőd, vagyis még vacakabb lesz. A rezsicsökkentés inflációs hatása már kifulladt, az olajár emelkedik, hamarosan 60 dolcsi fölé megy..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matolcsy, 2015.05.25 13:58

Unalmas-unalmas-unalmas.
Kizárólag az inflációs cél határozza meg a kamatszintet...amióta unortodoxia van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html