Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg az NVI-t, hogy az MSZP közölte: több, Londonban regisztrált magyar választópolgár nem tudott élni szavazati jogával, mivel nem szerepeltek a választói névjegyzékben. A párt szerint a hiba a választási informatikai rendszer problémájára utal, mivel e polgárok korábban megkapták az értesítést arról, hogy felvették őket a szavazóköri névjegyzékbe.

Az NVI ezzel kapcsolatban közölte: 5371 választópolgár kérte felvételét a londoni külképviseleti névjegyzékbe. Az NVI-hez három választó esetében érkezett panasz, hogy nem szerepelnek a választói névjegyzékben, ezeket az iroda megvizsgálta.

Megállapították: egy választó nem azt kérte, hogy felvegyék a külképviseleti névjegyzékbe, hanem adatletiltásra vonatkozó kérelmet adott be, egy választó szintén nem külképviseleti névjegyzékbe való felvételt kért, hanem akadálymentes szavazóhelyiség biztosítására vonatkozó kérelmet adott be.

Egy további választóról pedig kiderült, hogy mégis szerepel a londoni külképviseleti névjegyzékben, őt a külképviseleti választási iroda munkatársai telefonon próbálják utolérni, hogy szavazhasson.

Más esetekben azért nem szavazhattak a választók, mert nem volt érvényes magyar személyazonosító igazolványuk.