Közel huszonöt milliárdba kerül az M1-es helyreállítása

A kormány 24,8 milliárd forintot hagyott jóvá az M1-es autópálya M0-ás körgyűrű és Tatabánya Újáros közötti szakaszának ideiglenes helyreállítására - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2018. augusztus 31. péntek, 18:13
Fotó: Napi.hu

A jóváhagyott összeg magában foglalja az M1-es átépítésének (háromsávúsításának) megkezdéséig tartó üzemeltetés költségét is - áll a határozatban.

A munka elvégzésére az innovációért és technológiáért felelős miniszternek, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel kell szerződést kötnie. Az előbbi miniszternek a belügyminiszterrel együtt kell megteremtenie annak a lehetőségét, hogy a közúti baleseteket a megkülönböztető jelzést viselő járművek gyorsan megközelíthessék és ott biztonságosan végezhessék a munkájukat.

Végül ez év végéig előterjesztést kell készítenie a kormány részére az innovációért és technológiáért felelős miniszternek arról, hogy az M1-es autópályát elkerülő forgalom biztonságát miképpen lehetne növelni és ez mennyibe kerül.HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.09.01 10:10

Alkotmányos költséggel együtt? :DD
Ez is csak Magyarországon fordulhat elő, hogy egy bűncselekmény névadója az Alkotmány.
Javaslom a korrupt politikusoknak, hogy a következő kotmánymódosításnál változtassák meg az ország államformáját KORRUPT FAMILY Zrt.-vé.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html