A Fitch a kialakult gyakorlatnak megfelelően várhatóan éjjel, az európai és az amerikai piaci zárások után jelenti be döntését Londonban. A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő az idén összesen hat - egyenként két-két - időpontot tűzött ki a magyar államadós-besorolások vizsgálatára, de az eddigi négy időpontban egyikük sem jelentett be módosításokat.

A Fitch Ratings felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással tartja nyilván a hosszú távú "BBB mínusz" magyar szuverén adósbesorolást.

November 23-án a Moody's Investors Service veszi napirendre az általa alkalmazott módszertanban "Baa3" besorolással jelölt - a másik két cég minősítésével egyébként azonos - magyar államadós-osztályzatot. A Moody's - egyedüliként a három globális hitelminősítő közül - stabil kilátást tart érvényben a magyar osztályzatra.

A három nagy nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta tartja a befektetésre ajánlott sávban Magyarországot.

A Standard & Poor's és a Fitch Ratings egyaránt tavaly javította pozitívra a magyar szuverén adósosztályzat kilátását, de az S&P az idén már nem vizsgálja a magyar államadós-besorolást - emlékeztet az MTI.

Képünk forrása: Pixabay