Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mivel ez a hét hagyományosan a bizottsági munka terepe volna az Országgyűlés ülésrendje szerint, csak hétfőn lesz a héten plenáris ülés.

A parlament 11 órakor megemlékezik Göncz Árpád múlt héten elhunyt volt köztársasági elnökről, majd a napirend előtti felszólalásokat követően a képviselők arról szavaznak, hogy eltérve a házszabálytól, már ma határozzon-e az Országgyűlés az ügyvédi törvény - ötpárti egyetértéssel kialakított - módosításáról.

"Azért van erre szükség, mert a bíróság a Budapesti Ügyvédi Kamara tisztségviselőinek választását megsemmisítette és most egy olyan ex-lex állapot van, ami tarthatatlan. Magyarán szólva nincs vezetése a Budapesti Ügyvédi Kamarának, ezt a helyzetet pedig addig, ameddig legitim módon meg nem választják az új elnökséget, rendezni kell" - mondta a benyújtott dokumentumról a szocialista Bárándy Gergely.

A módosítás a Magyar Ügyvédi Kamara hatáskörébe helyezi azon testület kijelölésének jogát, amely az új vezetés hivatalba lépéséig elláthatja a szükséges feladatokat, így hidalnák át a problémát.

A napirend elfogadása után tehát megtartják a záróvitáját a Rogán Antal volt Fidesz frakcióvezető vezetésével létrejövő új tárca, a Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásával összefüggő módosításoknak, és az imént említett előterjesztésnek, majd az azonnal kérdések után meg is szavazhatják e a javaslatokat a képviselők.

Az ülést az interpellációs blokk és a képviselői kérdések zárják.