Ma elindult, de már le is állították a kazáncsere-pályázatot

A lakossági fűtéskorszerűsítési pályázatot kezelő Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs (ÉMI) Nonprofit Kft. bizonytalan időre, a rendszerben jelentkezett műszaki problémák megoldásáig felfüggeszti a kazáncsere-pályázatok befogadását - olvasható a társaság honlapján.
MTI-Eco, 2014. október 28. kedd, 10:21

A társaság az MTI megkeresésére kedden elmondta: a fejlesztők és rengeteg pályázó is jelzett problémákat az online rendszerben, így azt teljes körűen tesztelni kell. A szakemberek már dolgoznak a probléma elhárításán, azt azonban a társaság nem tudta megmondani, mikorra oldják meg a problémát, s mikor lehet pályázni.

A honlap információi szerint a pályázatokkal kapcsolatos mindennemű további információról, a benyújtások kezdeti időpontjáról a későbbiekben tájékoztat a kft., valamint a közlemények a portálokon, az nfm.gov.hu és émi.hu honlapokon is megjelennek.
A fűtéskorszerűsítésre eredetileg október 28-ától a közép-magyarországi régióból nyújthattak volna be a pályázatokat, ezt követné majd az észak-alföldi, a dél-alföldi, az észak-magyarországi, a közép-dunántúli, a nyugat-dunántúli, valamint a dél-dunántúli régió.

A rendelkezésre álló keretösszeg egymilliárd forint. A forrást a népesség aránya szerint osztották meg a régiók között.
A korábban közöltek szerint a pályázat keretében minden olyan, a kazáncserével összefüggő tevékenység támogatható, amelynek szén-dioxid-kibocsátás csökkentése számítható, illetve energiamegtakarítást eredményező hatása energetikai számítással és energetikai tanúsítással igazolható.

Az elnyerhető állami támogatás lakásonként legfeljebb az elszámolható költség 40 százaléka lehet, de maximum bruttó 650 ezer forint.

Pályázatot benyújtani legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező, önálló gépészeti egységgel rendelkező lakás korszerűsítésére lehet. Az egyes lakások tulajdonosai önállóan jelentkezhetnek.
Pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon (http://zfr-kazancsere.hu) keresztül nyújthat majd be a kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személy, amennyiben ő a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan tulajdoni lapján szereplő tulajdonos.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2014.10.28 14:22

@medusahu: " Az érdekes az, hogy 21-én kb. 6 500 regisztrált fő volt a kazánpályázati oldalon ezt nem bírta a rendszer...."

Az igénylést azt elbírta volna a rendszer. Csak rájöttek, hogy nincs ennyi ingyen pénz kazánra...A választások meg lezajlottak, így marad a rendszer hiba...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

medusahu, 2014.10.28 13:59

Kicsit pontosítani kéne a cikket:

Az eredeti határidő október 22 volt, de már 21-én késő este meghalt az oldal. Ezért tolták ki a határidőt 28-ára, illetve osztották be régiókra az országot.

Erre tegnap este tíz óra után ismét behalt az oldal. Ma reggel 7-8 óra körül részlegesen működött, aztán feladta a harcot.

Természetesen a nyílászáró és háztartási gép pályázatok oldalai is behaltak.

Az érdekes az, hogy 21-én kb. 6 500 regisztrált fő volt a kazánpályázati oldalon ezt nem bírta a rendszer....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2014.10.28 11:53

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html