Ma ezzel került be Magyarország a külföldi hírekbe

A Spiegel Online német hírportál Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztossal kapcsolatban közölt írást.
MTI, 2016. július 14. csütörtök, 13:50
Fotó: Napi.hu

A Korrupció Kelet-Európában: a roma nép szenved, a roma funkcionárius kaszál című írásában a szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy Farkas Flórián ugyan "élvezi a nyilvános fellépéseket", de egy ideje "alámerült", méghozzá "jó okkal", hiszen ő áll a roma támogatási pénzek körüli "egyik legnagyobb korrupciós botrány középpontjában".

A többi között hozzátette, hogy sok kommentátor szerint súlyos csapás érte a "romapolitika" hitelességét, de nemigen vannak olyanok, akiket meglepett az ügy. Kifejtette, hogy nem a Farkas Flórián körüli ügy az egyetlen korrupciógyanús eset, és az "ilyen afférok szimptomatikusak", mert a romák felzárkózását célzó támogatás az uniós támogatási politikának a korrupció által leginkább veszélyeztetett és legsikertelenebb területei közé tartozik.

Megjegyezte, hogy "az Orbán-kormány eddig csak félszívvel reagált" az ügyre, és úgy vélte, a miniszterelnöknek szüksége van Farkas Flóriánra, mert az általa vezetett szervezetnek, a Lungo Dromnak országszerte nagy befolyása van a roma közösségekben, és így szavazatokat biztosít a Fidesznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ditel, 2016.07.14 14:42

@Papuska54: Eltűnt 1.5 milliárd ft.
Mit kellene ezen cigány vagy nem cigány szemmel nézni?
Ez a lényeg nem gondolod?
Orbán haverja Flóri.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Papuska54, 2016.07.14 14:37

Vajon honnan szerezte az információit a szerző? Miért "nem cigány" szemmel akarnak a cigányságra nézni? Így soha semmit nem fognak megérteni, csak a kavarás megy tovább! Végre egy reális képre lenne szükség!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html