Ma indul a Duna House részvényjegyzése

A mai napon elindult a hazai lakóingatlan- és lakáshitel-közvetítői piac meghatározó szereplője, a Duna House Holding Nyrt. részvényeinek nyilvános értékesítése. A társaság papírjait magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek vásárolhatják meg, a részvények maximális ára 4250 forint.
Napi.hu, 2015. november 9. hétfő, 10:17
Fotó: Napi.hu

A nyilvános jegyzési időszak legkésőbb november 20. 14 óráig tart. Ezzel párhuzamosan zártkörű részvény-értékesítésre is sor kerül az intézményi befektetők részére. A részvények a Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban jegyezhetők - közölte a DH hétfőn.

Guy Dymschiz, aki testvérével, Doron Dymschiz-cel együtt a Duna House csoport társtulajdonosa és vezetője elmondta, hogy a részvényértékesítés elsődleges célja a tőkebevonás, annak érdekében, hogy a társaság a jelenlegi kedvező piaci környezetben regionális akvizíciókon keresztül is tovább fejlődhessen.

A DH részvényei minden forgalmazónál személyesen, illetve meghatalmazott útján jegyezhetők. Emellett egyes forgalmazóknál lehetőség van telefonon, emailen, faxon, illetve online jegyzésre is. A jegyzés feltétele, hogy a részvényjegyző rendelkezzen értékpapírszámlával valamelyik forgalmazónál, részvényjegyzési nyilatkozatát leadja, és a jegyezni kívánt részvénymennyiség maximum árral számított ellenértékét a forgalmazónál vezetett ügyfélszámlára legkésőbb a jegyzési időszak lezárásáig átutalja. Az értékpapír és ügyfélszámlával még nem rendelkezőknek a felsorolt forgalmazóknál kell számlát nyitniuk ahhoz, hogy részt vehessenek a jegyzésben.

A végleges árat a jegyzési időszak lezárását követően 2 munkanapon belül kerül határozzák meg. A nyilvános jegyzésben részt vevők esetében a végleges ár a maximális részvényenkénti árat nem haladhatja meg. Amennyiben a zártkörű értékesítésben a maximális árnál alacsonyabb ár alakul ki, úgy ez lesz az irányadó a nyilvános jegyzésben résztvevők körében is. Ugyanekkor határozzák meg a jegyzési igények kielégítésének mértéke is.

A társaság részvényeivel minden részvénytulajdonos az első kereskedési naptól kezdheti majd meg a kereskedést. E napot a BÉT jelöli ki, az értékesítés sikeres lezárását követően.

HOZZÁSZÓLÁSOK