Ma is lesznek devizahiteles perek

Ma folytatódnak a devizahiteles perek, több perben, elsősorban a kereskedelmi bankok által kezdeményezettekben ítélet várható.
MTI-Eco, 2014. szeptember 10. szerda, 08:01
Fotó: Napi.hu

Szerdán a Fővárosi Törvényszék várhatóan ítéletet hirdet az Erste Bank Hungary és a Raiffeisen Bank által a magyar állam ellen kezdeményezett perben, de a Merkantil Bank, a KDB Bank, a Sopron Bank perére is sor kerül.

Több takarék és lízingcég pere is szerdán lesz, így a Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet, a Környe-Bokod Takarékszövetkezet pere is zajlik majd a bíróságon.

A törvényben meghatározott határidőig, vagyis szeptember 24-ig valamennyi pénzintézeti kereset tekintetében határozatot hoz a Fővárosi Törvényszék - jelentette ki a bíróság elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Fazekas Sándor felidézte, hogy 79 banki keresetlevél érkezett a bírósághoz, amelyből 42-t hiányosságok miatt visszautasítottak; ezeket öt napon belül pótolhatták a pénzintézetek. A keresetlevelet 31 felperes adta be újra és már ezekben az ügyekben is zajlik a tárgyalások kitűzése - tette hozzá Fazekas Sándor.

A törvényszék kedd esti tájékoztatása szerint eddig 14 perben utasították el a keresetet, ezen belül 3 esetben adtak részben helyt a keresetnek, egy ügyben a felperes visszalépett és egyet felfüggesztettek azért, mert a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult.

HOZZÁSZÓLÁSOK