Ma kiderül, mennyivel drágul a távfűtés, a szennyvíz és a temetkezés

A városvezetés által javasolt jövő évi 9,9 százalékos csatornadíj-emelésről, a szemétdíj 13,68 százalékos, a szennyvízszippantás 8,6 százalékos és a kegyeleti közszolgáltatási díj 9,3 százalékos emeléséről is dönt csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés - jelentette az MTI.
NAPI Online, 2007. november 29. csütörtök, 08:27
Fotó:

Az MTI városházi értesülései szerint a városvezetés további egyeztetési igénye miatt visszavonja a Nyugati pályaudvar térségét, a kormányzati negyedet érintő Fővárosi Szabályozási Keretterv módosítási javaslatát.

A közgyűlés napirendjén szerepel viszont a lakásrezsi-támogatási rendelet módosításáról, az Elmű-részvények eladási minimálárának meghatározásáról, a szakképzési szerkezet átalakításáról, a színházak átalakítási koncepciójáról, a Szabadság híd felújítási határidejének meghosszabbításáról, a luxusadó-rendelet aktualizálásáról és a főpolgármesteri hivatal gondnoksági feladatait ellátó intézmény önállóságának végleges megszüntetéséről szóló javaslat is.

A korábban kiküldött több mint félszáz napirendi téma mellé pótkézbesítéssel pénteken az esti órákban a városvezetés fél tucat újabb napirendi javaslatot juttatott el a képviselők lakására. Ezek közt szerepel a dél-budai térségben a főváros és több vidéki település által megvalósítandó regionális szennyvíztisztító mű építését érintő előterjesztés is.

A kormány több mint félmilliárd forintot biztosított a több tízmilliárd forintos projekt előkészítő munkálataira. A vízjogi létesítési engedélyek beszerzésének elhúzódása miatt az előkészítő munkák befejezését ez év augusztusáról jövő év végéig meghosszabbítanák.

HOZZÁSZÓLÁSOK