Magánkórház épül a Duna-parton

Duna Medical Center (DMC) néven 25 ezer négyzetméter alapterületű, teljes körű egészségügyi szolgáltatást nyújtó egészségügyi központ nyílik 2015 elején a Soroksári úti Millenniumi Városközpontban. A 40 millió eurós beruházást Joseph Priel, az Euromedic cégcsoport elnöke, és Ygor Yankovsky, nemzetközi üzletember finanszírozza, a DMC alapítója az International Medical Centers B.V. holland székhelyű vállalat.
Napi.hu, 2014. szeptember 9. kedd, 16:41
Fotó: Napi.hu

A beruházást ismertető mai sajtótájékoztatón Joseph Priel, az Euromedic cégcsoport elnöke és a Duna Medical Center projekt kezdeményezője elmondta, a járóbetegellátás már 2015 elejétől, a 150 ágyas kórházi részleg 2016 közepétől lesz elérhető. A központban a gyógyászati részleggel együtt szállodát is kialakítanak a családtagoknak, illetve azoknak az arra igényt tartó betegeknek.

A DMC alapvetően a magánfinanszírozású, magánbiztosítással rendelkező, magyar betegekre koncentrál, de törekszenek rá, hogy a legszükségesebb beavatkozásokat az OEP betegek is elérjék - olvasható a projekt tájékoztatójában.

Joseph Priel a Napi.hu-nak elmondta, az üzleti terveket csak a magánbetegek befizetéseire alapozva készítették, ebből 10 éves megtérülésre számítanak. Az OEP-pel való együttműködés még nem körvonalazódik. (A bemutató sajtótájékoztatón mindenesetre megjelent Sélleiné Márki Mária OEP főigazgató is, aki nem kommentálta a bejelentést). A 40 millió euró egyébként tartalmazza az ingatlan megvásárlásának és befejezésének, valamint felszerelésének költségeit is. A kivitelezésben az ingatlant értékesítő TriGranit csoport nem vesz részt, a kivitelezésre tendert írnak ki.A beavatkozások felét a tervek szerint ambuláns ellátás, egynapos sebészet formájában végzik majd el, s évente 20 ezer operációra számítanak. Az árakat pedig a magyar viszonyokhoz szabják - hangsúlyozta Priel. Joseph Priel azt is elmondta, hogy novemberben egy új egészségügyi magánbiztosítás elindítását is tervezik.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár a projektet bemutató sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, éppen ideje volt, hogy a magánberuházók nem az állami egészségügyi intézmények privatizációjával vágnak bele egy vállalkozásba, hanem a saját kockázatukra, saját finanszírozásban kezdenek fejleszteni. Zombor szerint az itt létrejövő színvonalas ellátás pozitív inspriációt jelent majd az állami egészségügy számára is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bandesz, 2014.09.10 09:23

eredetileg ezen a helyen a soros fele CEU epult volna meg. mily meglepo h az egeszbol semmi sem lett. Tuti h Soros nem a sajat penzet akarta beruhazni igy aztan maradt ez a szep torzo hatra mint mar megszokhattuk a jol ismert befektetoinktol..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

illiber, 2014.09.09 18:54

...jó hír ....,lehet magántőke az egészségügyben ...,így!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html