Késett, de megérkezett a magyar dinnye a boltokba

A májusi sok eső miatt csúszott a dinnye érése, utána viszont a sok napfény, a kiváló klimatikus viszonyok megédesítették a dinnyét - mondta a Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke a Beol.hu-nak.
Domokos Erika, 2019. július 10. szerda, 22:44
Fotó: Napi.hu - Katona Vanda

Három hét késéssel, de megérkezett a medgyesi és környékbeli szabadföldi görögdinnye a piacokra, üzletekbe - írta a Beol.hu.

Eddig főként a nagyfóliás termesztésben előállított gyümölcshöz juthattak hozzá a vásárlók Békés megyében, most már azonban sok helyen árulják a medgyesi és a környékbeli dinnyét.

Medgyesegyháza határában dinnyét termesztő Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke elmondta, Gerendáson, Magyarbánhegyesen, Dombegyházán, Kunágotán, Nagykamaráson, Almáskamaráson is jelentős területek vannak, de említhető még Békéscsaba és Újkígyós is. A térségben csaknem kétezer hektáron foglalkoznak dinnyetermesztéssel.

A májusi sok eső miatt csúszott a gyümölcs érése. Aztán viszont a sok napfény, a kiváló klimatikus viszonyok megédesítették a dinnyét. Nálunk a nappali és az éjszakai hőmérséklet között sokkal nagyobb a különbség, mint a mediterrán országokban, és a mi klímánk kedvez a cukorképződésnek - mondta Göcző Mátyás a lapnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK