Hatvan magyar cég költene 315 milliárdot

A következő három évben 315 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg Magyarországon a nagyvállalati beruházási támogatás keretében - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán megjelent videóban.
Csernátony Csaba, 2020. május 13. szerda, 07:29
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

Számos magyar vállalat a járvány idején is fejlesztéseket tervez, ezt a kormány is támogatni kívánja, ezért a program idei keretét 25 milliárd forinttal 40 milliárd forintra emelik - idézi az MTI Varga Mihályt.

A koronavírus-járvány által okozott gazdasági károk enyhítésében és a gazdaság újraindításában kulcsszerepe van a beruházások ösztönzésének. A 2015-ben indított nagyvállalati beruházási támogatás a kormány egyik legeredményesebb befektetés-ösztönzési programja, amellyel eddig 264 milliárd forint értékű beruházás és 2600 új munkahely jött létre.

A Pénzügyminisztérium által készített felmérés szerint mintegy hatvan magyar vállalatnak van már elindított vagy tervezett beruházása, ezek összesített értéke 315 milliárd forint. E fejlesztések nemcsak új munkahelyeket teremtenek majd, hanem javítják a termelékenységet, az alkalmazott technológiát, valamint hozzájárulnak a piac bővüléséhez is.

HOZZÁSZÓLÁSOK