Sztárdizájner ruháiba bújnak a magyar katonák

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként a katonák egyenruháit is újra cseréli a tárca. A gyakorló egyenruhák már 2016 óta használatban vannak, a köznapit pénteken mutatták be a Stefánia Palotában. A bemutatón elhangzott: a pályázat győztesének, Léber Barbarának filozófiája szerint a kényelmes és divatos egyenruha nem csak stílust ad, de a mindennapi munkát is hatékonyabbá teszi - adta hírül a honvédelem.hu portál.
Szepesi Anita, 2019. július 13. szombat, 15:00
Fotó: Napi.hu - Kép forrása: honvedelem.hu/Dévényi Veronika

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a ruházati bemutatón úgy fogalmazott: az új egyenruhák bevezetésével a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósítása egy olyan állomásához érkezett, amelyre a katonák régóta vártak. Mint mondta, a haditechnikai fejlesztések mellett mindig szem előtt tartják, hogy a program középpontjában az ember áll, akinek mindennapi munkájához és megjelenéséhez a kor követelményeinek megfelelő egyenruha is nélkülözhetetlen - olvasható a portál tudósításában.

Benkő úgy fogalmazott, ha azt akarjuk, hogy a társadalom támogatottsága egységesen pozitív legyen a katonák iránt, akkor a társadalom minden színterén meg kell jelennünk, s a legjobb benyomást tennünk. Megpróbálunk egy olyan ruházati elgondolást kialakítani, amellyel meg tudunk jelenni hazai és nemzetközi környezetben, munkahelyen, meg tudunk jelenni az utcákon és a rendezvényeken - mondta a miniszter.

A pályázat győztese, Léber Barbara újításai közé tartoznak az eddig megszokott színek megváltoztatása, a légáteresztő bélések, a könnyen mosható, nehezebben gyűrődő anyagok használata, a rendfokozati jelzések gallér helyett váll-lapos viselése, valamint a névtábla, amelyet az anyagok kímélése érdekében mágneses rögzítéssel látnak el az öltözeten. A hölgyek köznapi viseletében új elem a megváltozott női kalap, a férfiak esetében a Bocskai-stílusú sapkát tányérsapka váltja fel.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.07.14 08:38

Na akkor már mindenük meg lesz !
- mert már csak ez hiányzott........... :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2019.07.13 19:16

Ha jól látom ez amolyan ünnepi egyenruha a cikk fölötti képen.
Nem tudom a többi milyen lesz, de ezekről az unalmas szó jut eszembe. A hölgyemény fején lévő kalap szerű fejfedő egyenesen idétlen. Unalmas a színválasztás is, és a szabása is. A tervezőjének sok idejét nem vehette igénybe.
A Bocskai sapka kifejezetten magyaros jelleget adott a mostani viseletnek, nem értem, hogy azt miért kellett leváltani.

Van egy olyan gyanúm, hogy aki ezt a új egyenruhát legyártja, az nagyon jól fog keresni és szerintem ennek a váltásnak ez a mozgatórugója. Szar minőségű egyenruhát rásózni a katonákra, amit mindenkinek meg kell venni, ezért éveken keresztül nem kell nekik ruhapénzt adni, azt majd valaki zsebreteszi.

Ugyanezt lehetett látni a Rendőrségen a 90-es évek végén, akkor a rendőröknek meg kellett venni a bőrdzsekit 82.000 forintért, a 90-es évek végén ez baromira nagy összeg volt. A minősége szar volt, téli viselet volt, de meg lehetett fagyni benne. De valaki nagyot kaszált rajta, és nem azok akik hordták és jelenleg is hordják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2019.07.13 16:43

menjetek magyarok katonának(= díszpintynek)
eddig már kétszer nyertünk
nyilván nyerünk harmadszor is
( ha mást nem tapasztalatot )
ne izguljatok benkőék majd elba@ák a pénzeteket

( különösebb bíztatás nélkül )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html