Megkötötték a megállapodást - jöhet a négymilliós tandíj a Corvinuson

Magyarország és a kelet-közép-európai régió hidat jelent Európa és Kína között, a térség már bebizonyította, hogy az Európai Unió kicsi, de jól működő motorjává vált az elmúlt években - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken Budapesten az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2018. október 5. péntek, 15:29
Fotó: MTI Fotó

A rendezvényen bejelentették, hogy a kínai Fudan Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem közös MBA-képzést indít. A jegybank elnöke a Shanghai Forum 2019 elnevezésű tanácskozás előkészítő eseményén kiemelte: a közös képzés során tehetséges, jól képzett szakembereket kívánnak kinevelni.

Ez a program is része annak a folyamatnak, amelynek során Magyarország, az MNB támogatja a kínai "Egy út, egy övezet" kezdeményezést, vagyis az Új selyemút megszületését - jelezte Matolcsy György.

A rendezvényen háromoldalú megállapodást írtak alá az MNB, a Budapesti Corvinus Egyetem és a sanghaji Fudan Egyetem vezetői.

A Népszava arról írt, hogy a megállapodás keretében kettős diplomaprogram indul - szemeszterenként mintegy négymillió forintos tandíjjal.

Képünk forrása: MTI Fotó/Kovács Attila

HOZZÁSZÓLÁSOK