Erdélyi reformátusoknak oszt milliárdokat a kormány

Két részletben 3,5 milliárd forintot biztosít a kormány az erdélyi református egyház ingatlan beruházásaira, illetve programjai támogatására.
Németh Géza, 2019. szeptember 26. csütörtök, 09:59
Fotó: MTI Fotó

A Magyar Közlönyben megjelent határozat bevezetőjében a kormány egyetértett az Erdélyi Református Egyházkerület, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ingatlan beruházásainak, valamint a Diakónia Keresztyén Alapítvány programjának támogatásával.

Az idei állami költségvetésből 3 milliárd 212 millió forintot csoportosított át a kormány erre a célra. A 2021-es költségvetésben pedig 250 millió forintot kell beállítani az erdélyi reformátusok támogatására.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2019.09.27 10:22

Megint külföldi szavazóknak osztanak nem kevés költségvetési pénzt, miközben itthon lassan leáll a traumatológia ellátás, mivel az állam még az ellátások tételesen kimutatott költségeit sem fizeti ki, nem hogy az amortizációt.
Ilyen értéksorrendet nem egy tényleges, nem csak a politikai szlogenek szintjén kereszténydemokrata, hanem csak egy lelketlen őrült állíthat fel.
És akkor még nem is említettük a nagyságrendekkel nagyobb, ostoba hobbikra elszórt és ellopott uniós támogatásokat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.09.26 14:22

Keni őket a szavazatokért, a román állam helyett folyatja át a kirabolt államunk a kevés pénzét, törvényi kötelessége az EU előtt a román államnak az egyházaknak járó fizetés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html