Tovább oszt a kormány, de ennek nincs köze a koronavírushoz

A kormány több mint 16 milliárd forintot csoportosított át az idei költségvetésen belül, legnagyobb összeghez - 8 milliárd 470 millió forinthoz - a hulladék-gazdálkodás jutott, de az egyházak is kaptak közel 3 milliárdot, beruházásra.
Németh Géza, 2020. március 15. vasárnap, 14:11
Fotó: Napi.hu

A szombat este megjelent egyik Magyar Közlönyben a kormány a hulladék-gazdálkodás dologi kiadásaira 7 milliárd 120 millió, míg a hulladékgazdálkodási ideiglenes közszolgáltatás indokolt többletköltségeire és kapcsolódó kártalanítására 1 milliárd 350 millió forintot hagyott jóvá. A két tétel együtt 8 milliárd 470 millió forintot tesz ki.

Az Eiffel Műhelyház és Próbacentrum beruházásra, valamint a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének beruházására 4 milliárd 565 millió forint a támogatás. Az állami kitüntetésekre 135 millió jutott. Ezek együtt 13 milliárd 170 millió forintot jelentenek, ennyivel csökkent a központi maradványelszámolási alap.

Az egyházi épített örökség védelme és egyéb az beruházások 2 milliárd 779 millió forinthoz jutottak, a rendkívüli kormányzati intézkedésekből.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa által jóváhagyott fejlesztések pedig 600 millió forint támogatásban részesültek.

HOZZÁSZÓLÁSOK