A kormány kötelezte a pénzügyminisztert, hogy a büntetés-végrehajtási szervek biztonsági szintjének fokozása érdekében, a statikus és dinamikus biztonsági elemek fejlesztéséhez gondoskodjon 2,7 milliárd forint rendelkezésre állásról. A pénz az idei költségvetést terheli.

A Közép-Tisza hullámterének rendezésére eredetileg 14 milliárd 155 millió forint állt rendelkezésre az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből. Ezt most a kormány felemelte 1 milliárd 674 millióval, így a teljes összeg 15 milliárd 829 millió forint lett.  A projekt közvetlen célja a Közép-Tisza Kisköre és Csongrád közötti szakaszán a nagyvízi meder árvízlevezető képességének növeléséhez való hozzájárulás, az árvízi biztonság növelése. A projekt eredményeként az árvízvédelmi intézkedések előnyeiben részesülő lakosság száma 146 976 fő - írják a projektről.

"A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztése a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén" megnevezésű projekt a leromlott ökoszisztémát 587 hektáron állítja helyre, a zöld infrastruktúra fejlesztésével. Ez a fejlesztés most 15,5 millió forint többlethez jutott, így a teljes összeg 461 millió forintot tesz ki.