Komoly gépeket kap a megyei kórház

A kormány az idei költségvetésen belül 1 milliárd 858 millió forintot csoportosított át a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. részére, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórház pedig sugárterápiás eszközfejlesztésre jutott 1 milliárd 833 millió forinthoz.
Németh Géza, 2019. május 8. szerda, 21:26
Fotó: Shutterstock

Az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. kapott ugyan 1 milliárd 858 millió forintot, de ebből csak 1,2 milliárdot tarthat meg. A maradék 658 milliót át kell adnia a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési (BMSK) Zrt.-nek, a tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatos kiadásokra - olvasható a Magyar Közlönyben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Heves megye lakosainak sugárterápiás ellátási helyzetének stabilizálása, illetve az ellátás minőségének javítása érdekében szükséges a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórház sugárterápiás eszközparkjának fejlesztése. Ennek keretében két új lineáris gyorsító beszerzés vásárlására jutott 1 milliárd 833 millió forinthoz a kórház.

HOZZÁSZÓLÁSOK