A rendkívüli lépéseket, új hitelezési programot és eszközvásárlási tervek bejelentését követően ezúttal nem döntött változtatásokról a Magyar Nemzeti Banki (MNB) döntéshozó testülete

A monetáris tanács változatlanul 0,9 százalékos szinten hagyta az alapkamatot, illetve -0,05 százalékos szinten az egynapos betéti kamatot, és ezúttal nem változtatott az egynapos és az 1 hetes fedezett hiteleszközének kamatán, amit április elején rendkívüli lépésben 1,85 százalékra emelt.

A kamatdöntést megelőzően Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője nem is várt komoly új lépéseket, legfeljebb a korábban bejelentett programok részleteiről kaphatunk információt.

Blahó Levente és Pálffy Gergely Raiffeisen elemzők szerint az is jó taktikai húzás lehet, ha az MNB sem fedné fel a kondíciókat, éppen úgy, ahogy az Európai Központi Bank sem tette a saját eszközvásárlási tervei kapcsán.

Amennyiben ez így lesz az vélhetően a kamatdöntést kísérő, 15:00 órakor megjelenő közleménytől várható.

A forint valamelyest gyengült a kamatdöntés után, 356 forint fölött jegyezték az eurót. Reggel nyitás után 355,5 forint körül volt a keresztárfolyam.