Lázár János a héten szóvá tette, azonnal 2,5 milliárdot kap a szövetség

A Magyar Tenisz Szövetség működési feltételeinek stabilizálására (konszolidációjára) és az általa megvalósítandó szakmai programok, fejlesztések támogatására 2,5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. Korábban a támogatás feltételéül szabta a kormány, hogy új vezetőség irányítsa a szövetséget. Miután az új elnök Lázár János lett, kinyílt a pénzcsap.
Németh Géza, 2020. augusztus 30. vasárnap, 20:13
Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter, mostanra Hódmezővásárhelyre visszavonult fideszes képviselő, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos éppen pénteken tette szóvá, hogy a sportszervezetet az ellehetetlenülés fenyegeti. Többek között azért, mert a szövetség számláiról két magáncég, az A-Z Produkció Kft. és az A-Z Tenisz Produkció Kft. kérelme alapján egy végrehajtó inkasszót nyújtott be. Az egykori tárcavezető ezután a tagoknak levelet írt, hogy szerinte a két cég ezt nem érdemli meg, valamint tisztességtelenül is járt el.

A kormány meghallotta a segélykiáltást, így vasárnap megjelent a Magyar Közlönyben az a határozat, amely a központi költségvetés Miniszterelnökség fejezetében szereplő tartalékból csoportosított át 2,5 milliárd forintot a civil és non-profit szervezetek támogatása jogcímcsoport javára.

A mostani pénzeső előzménye, hogy május végén azzal tetőzött a szövetség körüli botrány, hogy - a szintén fideszes politikus - Szűcs Lajos elnök a kormányhoz fordult és kért 3,5 milliárdos konszolidációt a szövetség számára. A Napi.hu akkori értesülései szerint a rekordhiány kérdése a kormányülésen is téma volt, és úgy tűnik, hogy a teniszezők meg is kapják ezt a támogatást, viszont ennek feltétele egy új elnökség, vezetés és elnök megválasztása.

Miután július végén Lázár János lett a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, elhárult az akadály az adófizetők pénzéből történő támogatás elől.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.08.31 10:14

Ki ugyan nem lett mondva, de azért választották meg ezt a bohócot elnöknek, hogy kormányzati pénzcsaphoz hozzájussanak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.08.30 21:05

Küldtek a narancsok még egy kecskét káposztát őrizni és még káposztát is adnak hozzá:)))
Az alapoktól kellene kezdeni talán. Először is vissza fizetni amit elloptak, aztán pedig a tagdíjakból finanszírozni a szövetségüket. Még egy normális elszámoltatás sem volt csak repkedtek a milliárdok :))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html