A Magyar Médiamonitor célja, hogy hozzájáruljon azokhoz a vitákhoz, amiket döntéshozók, témával foglalkozó szervezetek és újságírók folytatnak arról, milyen eszközökkel védhető meg a média szabadsága és pluralizmusa Magyarországon, a régióban és Európában. Az oldal nyomon követi, dokumentálja és értékeli az új magyar médiatörvény hatását az ország médiakörnyezetére - derül ki a közleményből.

A Médiamonitor segítségével független szakértők és kutatók szakpolitikailag releváns adatokkal, hírekkel és elemzésekkel szolgálnak médiatulajdonosi változásokkal és más piaci fejleményekkel kapcsolatban. A szakértők folyamatosan figyelemmel kísérik és elemezik a 2010-es törvény megvalósítását és hatását a tulajdonosi viszonyokra valamint a médiapluralizmusra Magyarországon.

A projektet a Közép-európai Egyetemen (CEU) működő Média és Kommunikáció Kutató Központ (CMCS) vezeti partnerségben több civil
szervezettel. A projekt a Trust for Civil Society in Centraland Eastern Europe (CEETrust) által adományozott kutatási támogatásból jött létre.